donderdag 29 januari 2015

Born To Be Wild



Stel; je hebt met z'n allen al een professioneel verleden achter de rug als muzikant of zanger van o.a. Catapult (jaren 70) en uitbater van Cat music (Cees Bergman). Wat ga je dan doen? Dan richt je samen een band op en je gaat covers spelen. Niet zomaar goed maar waanzinnig goed. Je gaat van Beukenstein!

Klik hier voor veel meer moois.

vrijdag 23 januari 2015

Walt Kelly’s onvoltooide “Pogo” film

If you want something done right, you have to do it yourself.

Walt Kelly was weinig gelukkig met het resultaat van de samenwerking met Chuck Jones waarmee hij in 1969 de tekenfilm De Pogo Birthday Special had gemaakt.
 
Door Kelly's slechte gezondheid is de film nooit afgekomen. Wat hieronder te zien is zijn is de ruwe opzet van de film "We have met the enemy and he is us".

 

 
 Ondanks het onvoltooide, het bekijken zeker waard.
 
  

woensdag 21 januari 2015

Peter Pontiac overleden

Vandaag gelezen dat Peter Pontiac is overleden. De ‘godfather van de undergroundstrips’ was al enige tijd ernstig ziek. De tekenstijl van Pontiac was uniek. Het werk vaak droefgeestig. Pontiac is 63 jaar geworden.


donderdag 15 januari 2015

Een originele Tom Poes


Het komt weinig voor dat je een originele pagina van Tom Poes te koop ziet staan. De hier bovenstaande is er een die gemaakt werd voor het weekblad Donald Duck. Voor 750 euro verwisselde hij van eigenaar. Of dat duur is weet ik niet want ik verzamel zelf geen originele strippagina's. Is het een mooie pagina? Ik vind van niet. Het geheel ziet er niet spannend uit
terwijl dat toch de bedoeling was. Bommel die Tom Poes helpt dat is een breuk met hoe het eigenlijk hoort. Het is een luie plaat geworden. Wel veel arcering maar eigenlijk is het niks.

zaterdag 10 januari 2015

2015

We gaan maar geen gelukwensen uitwisselen. Beterschap dan maar.