donderdag 23 oktober 2014

Marnix Rueb overleden

Vandaag is Marcel Rueb de geestelijk vader van Haagse Harry overleden.

Een ode aan de bedenker van Haagse Harry: striptekenaar Marnix Rueb

 


Voor de documentaire Kap Nâh!! spraken filmmakers Roel Wijngaards-De Meij en Bart Grimbergen afgelopen jaar met familie, vrienden en bekenden van de overleden striptekenaar Marnix Rueb. Zij vertellen onder andere hoe hij als zoon van een kinderrechter in een keurige Haagse buurt opgroeide en Haagse Harry bedacht toen hij in de Schilderswijk woonde. Zijn observaties in de wijk leidden uiteindelijk tot het tekenen van Haagse Harry: te herkennen aan zijn campingsmoking, zijn matje in z’n nek, vloekend in plat Haags en commentaar leverend op actuele thema’s voor de ‘gewone’ burger. Geliefd bij Hagenaars en Hagenezen, maar ook bij velen buiten de Hofstad.



zondag 12 oktober 2014

Het einde (en daar voorbij)

Nee, dit is geen aankondiging van een zoveelste stoppartij. Waarom doen mensen dat? Als je wilt stoppen doe dat dan gewoon. Kondig het niet aan en laat geen lullige raadselachtige briefjes achter.
Niet zo lang geleden zag uw geliefde stukjesschrijver gebeuren dat het allemaal zonder kan.
En heeft u er iets aan gemist? Geen zier! Ik ga gewoon door met dit (slecht) opgekalfaterde  blogding dat in andere tijden triomfen vierde. De vorm (bloggen) is voorbij zegt men maar dat maken we zelf wel uit. Ik heb onlangs wat berekeningen gemaakt en u zit goed bij mij en ik klaag niet met u dus zeuren we beide niet. Wie zijn we eigenlijk? Dat is niet belangrijk. U bent daar en ik hier. Dat is de orde der dingen. Voor zover.