maandag 17 juni 2013

Toonerville Picnic uit 1936

Jaren geleden ontdekte ik de Amerikaanse strip The Toonerville Trolley.
Toonerville Trolley (ook wel Toonerville Folks genoemd) was een populaire krantenstrip van Fontaine Fox die verscheen tussen 1908-1955. De strip bood een dagelijkse blik op de Toonerville (wat we vandaag de dag de buitenwijken van een stad zouden noemen).  De Van Beuren Studios maakte vanaf 1936 verschillende Toonerville tekenfilms. Hieronder staat de uit 1936 stammende Toonerville picnic.

zondag 9 juni 2013

Kolder

We zijn met ons allen stapelgek hoor. Deze week kwam ik een echtpaar tegen dat ik al jaren niet gesproken had. Bijpraten natuurlijk. Bleek dat ze geen computer hadden. En dat vonden niks niet erg. Vervelend is het wel dat de overheid, omroepen en zo nog wat organisaties er van uit gaat dat iedereen beschikt over een computer met internetaansluiting. Als dat niet zo te blijkt excuseren ze zich niet maar wijzen er op dat er altijd wel een familielid beschikt over een computer en deze de zaakjes best wel voor ze wil uitvoeren. Kijk; nu wordt het irritant. Zo werkt het niet Dames en Heren politici ed. Dat kunnen jullie misschien niet begrijpen maar dat raakt tenminste de privacy. Daarnaast werkt het fraude in de hand want sommige familieleden in dit land zijn net zo als haar bestuurders.

Ik geef toe dat de overheid het nog redelijk transparant doet; ze beginnen met "Ik ga 23 gebouwen sluiten" Daar vallen velen dan over en worden er maar 14 gebouwen gesloten. Dat valt niet tegen. Of "ik ga dit jaar geld van jullie afpakken" Protest - OK, we beginnen pas volgend jaar... Goed he!" Zien jullie dat niet? Het is doorzichtig. Kijken jullie geen Televisie.
Wat zegt U? U heeft geen televisie? U heeft ook geen computer? Ja dat is vragen om ellende want zo kun je ze toch niet in de gaten houden............... O wacht, U heeft dit stukje natuurlijk ook niet gelezen en uw neefje gaat het nu ook echt niet voor u uitprinten en laten lezen. U bent gelukkige mensen.

donderdag 6 juni 2013

Bas Haasnoot; kunstenaar

Een dikke maand geleden (kan ook langer zijn) zag ik Bas Haasnoot bij zijn werkplek. Hij zag er breekbaar uit. Rond 1981 stelde hij me voor om samen een groot pand te huren om te gaan gebruiken als Atelier. Bas was kunstenaar. Het is er niet van gekomen. Ik voelde me te weinig kunstenaar om over een Atelier te beschikken. Het naastgelegen zoldertje voldeed prima. 31 mei jl. is Bas overleden. Vandaag is hij begraven. Bas werd 83 jaar.

  Dag Bas!